Ваша IP адреса:
Провайдер:
...

Що таке RIPE NCC?

RIPE NCC (фр. Réseaux IP Européens + англ. Network Coordination Centre) - один з п'яти регіональних інтернет-реєстраторів (англ. Regional Internet Registries, RIRs), що виконують розподіл інтернет-ресурсів, а також пов'язану з цим реєстрацію та координацію діяльності, спрямовану на глобальну підтримку функціонування Інтернету.

RIPE NCC функціонує як асоціація локальних інтернет-реєстраторів (англ. Local Internet Registry, LIR), кожна з яких платить членський внесок. У ролі LIR зазвичай виступають великі інтернет-провайдери або корпорації.

Виділення інтернет-ресурсів відбувається згідно з процедурами RIPE NCC, формалізованим у відповідних документах. Документи, що встановлюють процедури роботи з ресурсами, приймаються зборами членів RIPE (англ. RIPE Meeting) - відкритого тематичного форуму, що проходить двічі на рік. Перед винесенням документів на голосування проводиться робота над проектами документів у робочих групах та обговорення проектів у відкритих поштових розсилках RIPE.

Співробітники RIPE NCC підкреслюють, що RIPE NCC - це не RIPE. RIPE NCC - це некомерційна організація з бюджетом, штатом співробітників, офісом і статутом. RIPE - це відкритий форум, взяти участь в роботі якого може будь-хто.

RIPE NCC керує Аксель Паулік (англ. Axel Pawlik), який є керуючим директором. Існує також і рада директорів (англ. RIPE NCC Executive Board), в який входять п'ять директорів, обираних зборами членів (англ. RIPE NCC General Meeting). Роботу саме RIPE координує Роб Блокзіл (англ. Rob Blokzijl).

Офіс RIPE NCC знаходиться в Амстердамі, Нідерланди.