Ваша IP адреса:
Провайдер:
...

Що таке шифрування?

Шифрування - оборотне перетворення інформації з метою приховування від неавторизованих осіб, з наданням, в цей же час, авторизованим користувачам доступу до неї. Головним чином, шифрування служить для дотримання конфіденційності інформації, що передається. Важливою особливістю будь-якого алгоритму шифрування є використання ключа, який підтверджує вибір конкретного перетворення із сукупності можливих для даного алгоритму.

MD5 (англ. Message Digest 5) - 128- бітний алгоритм хешування, розроблений професором Рональдом Л. Рівестом з Массачусетського технологічного інституту (Massachusetts Institute of Technology , MIT) в 1991 році. Призначений для створення «відбитків» або дайджестів повідомлення довільної довжини та наступної перевірки їх автентичності.

CRC32 (англ. Cyclic redundancy check) - алгоритм знаходження контрольної суми, призначений для перевірки цілісності даних. CRC є практичним додатком завадостійкого кодування, заснованому на певних математичних властивостях циклічного коду.

SHA1 (англ. Secure Hash Algorithm 1) - алгоритм криптографічного хешування. Описаний в RFC 3174. Для вхідного повідомлення довільної довжини (максимум 2^{64} - 1 біт , що дорівнює 2 ексабайта) алгоритм генерує 160-бітове хеш-значення, зване також дайджестом повідомлення. Використовується в багатьох криптографічних додатках і протоколах. Також рекомендований як основний для державних установ у США.

SHA-2 (англ. Secure Hash Algorithm Version 2 - безпечний алгоритм хешування, версія 2) - сімейство криптографічних алгоритмів - однонапрямлених хеш-функцій, що включає в себе алгоритми SHA-224, SHA-256, SHA-384 і SHA-512. Хеш-функції призначені для створення «відбитків» або «дайджестів» повідомлень довільної бітової довжини. Застосовуються в різних додатках або компонентах, пов'язаних із захистом інформації.