Ваша IP адреса:
Провайдер:
...

Що таке Яндекс тІЦ?

Тематичний індекс цитування (тІЦ) - технологія пошукової машини «Яндекс», що полягає у визначенні авторитетності інтернет-ресурсів з урахуванням якісної характеристики - посилань на них з інших сайтів. тИЦ розраховується за спеціально розробленим алгоритмом, в якому особливе значення надається тематичній близькості ресурсу і посилань на нього. Даний показник в першу чергу використовується для визначення порядку розташування ресурсів в рубриках каталога «Яндекса». Всі сайти, що посилаються, обов'язково мають бути проіндексовані Яндексом. При цьому на відповідних сторінках каталогу вказуються лише заокруглені значення, які допомагають приблизно орієнтуватися в авторитетності ресурсів розділу.

Тематичний індекс цитування (тІЦ) визначає «авторитетність» інтернет-ресурсів з урахуванням якісної характеристики посилань на них з інших сайтів. Цю якісну характеристику називається «вагою» посилання. Розраховується вона по спеціально розробленому алгоритму. Велику роль відіграє тематична близькість ресурсу, що посилається на нього. Саме по собі кількість посилань на ресурс також впливає на значення його тІЦ, але тІЦ визначається не кількістю посилань, а сумою їх ваг.

тІЦ як засіб визначення авторитетності ресурсів покликаний забезпечити релевантність розташування ресурсів в рубриках каталогу Яндекса. тІЦ не є чисто кількісною характеристикою, тому Яндекс показує деякі заокруглені значення, які допомагають орієнтуватися в «значущості» («авторитетності») ресурсів у кожній області (темі).

Ідея індексу цитування проста - як правило, люди, що створюють свій сайт в інтернеті, з увагою і відповідальністю ставляться до його змісту, а також до змісту того, на що вони посилаються і що таким чином рекомендують своїм відвідувачам. Тематичний індекс враховує кількість посилань на сайт з інших сайтів, надаючи цим посиланням різну "вагу" (тобто значимість) залежно від авторитетності сайту, що посилається.