Ваша IP адреса:
Провайдер:
...

Що таке Google PR?

Google Pagerank (іноді просто PR) - алгоритм розрахунку авторитетності сторінки, що використовується пошуковою системою Google. PageRank - це числова величина, що характеризує «важливість» сторінки в Google. Чим більше посилань на сторінку, тим вона стає «важливіше». Крім того, «вага» сторінки А визначається вагою посилання, переданого сторінкою B. Таким чином, PageRank - це метод визначення ваги сторінки шляхом підрахунку важливості посилань на неї.

PageRank є одним з допоміжних чинників при ранжируванні сайтів в результатах пошуку. PageRank не єдиний, але дуже важливий спосіб визначення положення сайту в результатах пошуку Google.

Google враховує не всі посилання. Пошукова система фільтрує посилання з сайтів, спеціально призначених для скупчення посилань. Деякі посилання можуть не тільки не враховуватися, але і негативно позначитися на ранжуванні сайту що посилається (такий ефект має назву пошукової пессимізації). У Google розуміють, що вебмайстер не в змозі вплинути на вхідні зовнішні посилання, але повністю контролює витікаючі посилання зі свого сайту. Тому посилання на сайт не можуть пошкодити йому, але посилання з сайту - можуть. Слід уважно ставитися до сайтів, на які ви посилаєтесь.

Google використовує показник PageRank знайдених за запитом сторінок, щоб визначити порядок видачі цих сторінок відвідувачу в результатах пошуку.

Тобто, порядок ранжирування в Google працює наступним чином:

  • Знайти всі сторінки, що відповідають ключовим словам пошуку.
  • Відранжирувати відповідно «сторінковим факторам», таким, як ключові слова.
  • Врахувати текст посилань на сторінки.
  • Відкоригувати результати даними PageRank.

Шкала PageRank може змінюватися від 0 до 10. Поділ на одиниці за шкалою заснований на логарифмічній залежності або на чомусь вельми схожому, але тільки не на рівномірному розділенні. Перерахунок значущості сторінок відбувається під час так званого «Google Dance». Можна дотримуватися приблизно такої градації: PageRank від 4 до 5 - найбільш типовий для більшості сайтів середньої «розкрученості». 6 - дуже добре «розкручений» сайт. 7 - величина, практично недосяжна для багатьох сайтів, але іноді зустрічається. Значення 8, 9, 10 мають виключно популярні і значущі проекти. Наприклад, зараз у каталогу dmoz.org Pagerank = 8, у англійської Вікіпедії Pagerank = 9. Значення 10 мають всього декілька десятків сайтів, наприклад twitter.com, www.addthis.com.

Слід зазначити, що Pagerank - це параметр відноситься до кожної окремої сторінки, але не до всього сайту в цілому. На одному сайті можуть знаходитися сторінки з різним Pagerank. PageRank можна перекласти як англ. page - сторінка, rank - розряд, ранг.